Τα τραγούδια που θα βρείτε στο Τραγουδοποιός.GR δεν πωλούνται . Διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ από τους δημιουργούς τους.

Μαυρόπουλος Πέτρος

Petros MAYROPOULOSΟ Πέτρος Μαυρόπουλος γεννήθηκε το 1965 κοντά στη Στουτγκάρδη από γονείς μετανάστες. Μέχρι τα δεκατρία του έζησε στο Μόναχο, πηγαίνοντας σε Γερμανικό σχολείο, όπου παίρνει και τα πρώτα μαθήματα μουσικής. Το 1978 η οικογένεια του επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Πέτρος γίνεται μαθητής της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει πολύ αναπτυγμένο μουσικό τμήμα με χορωδίες ποικίλης μορφής, ορχήστρες και μαθήματα οργάνων. Γίνετε μαθητής του καθηγητή μουσικής και μεγάλου φιλέλληνα Πέτερ Κορφ, με τον οποίο από τότε του συνδέει μεγάληφιλία και συνεργασία.
Εκεί δημιουργεί και παρουσιάζει τα πρώτα του έργα για χορωδία και ορχήστρα. Παράλληλα ξεκινάει σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Ανωτέρων θεωρητικών, τις οποίες ολοκληρώνει στο Μακεδονικό Ωδείο, απ’ όπου παίρνει πτυχείο.

Το 1983 δημιουργεί την παιδική χορωδία του Δήμου Ευόσμου. Σε συνεργασία με τον μαέστρο Πέτερ Κορφ, την ορχήστρα της Γερμανικής Σχολής και συνενώνοντας τις χορωδίες αυτής της σχολής με την παιδική χορωδία και τη λαϊκή ορχήστρα του Δήμου Ευόσμου, διευθύνει το 1986 το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ των Μ. Θεοδωράκη – Οδ. Ελύτη στην πλήρη του μορφή. Το ίδιο θα ξανακάνει το 1990 και το 2005 με χορωδίες και αρχήστρες άλλων φορέων που συνεργάζεται.

Το 1983 ξεκινάει να γράφει τα πρώτα του τραγούδια παράλληλα με έργα για ορχηστρικά σύνολα και χορωδίες.

Από το 1987 έως το 2003 εργάζεται ως δάσκαλος μουσικών οργάνων και μαέστρος των μουσικών σχημάτων και χορωδιών στο Δήμο Μενεμένης. Εκέινα τα χρόνια ξεκινούν τα ταξίδια και ανταλλαγές με Γερμανικές και Ιταλικές χορωδίες σε συνεργασία πάντα με τον μαέστρο Πέτερ Κορφ.

Από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα έχει συνεργαστεί και διευθύνει πάνω από 30 χορωδίες. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος οργάνων και μουσικών σχημάτων στον δήμο Ευόσμου και διευθύνει χορωδίες άλλων φορέων.

Έχει ειδικευτεί στην τετράφωνη επεξεργασία Ελληνικών έντεχνων και παραδοσιακών τραγουδιών.

Το 1997 δημιουργεί το φωνητικό και οργανικό σύνολο ΜΕΛΩΔΙΣΤΕΣ. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων συνεργάζεται στενά με τους Σταύρο Κουγιουμτζή, Μάριο Τόκα, Γιάννη Σπανό και Παντελή Θαλασσινό. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει με τους ΜΕΛΩΔΙΣΤΕΣ αφιερώματα στους μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς του διαχρονικού Ελληνικού τραγουδιού αλλά και δικά του τραγούδια.
Το 2007 ηχογράφησε με τους ΜΕΛΩΔΙΣΤΕΣ έναν δίσκο με δικές του συνθέσεις.

Koumpi_1

Διαβάστε στο Blog…