Τα τραγούδια που θα βρείτε στο Τραγουδοποιός.GR δεν πωλούνται . Διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ από τους δημιουργούς τους.

Παπαδάμου Ισίδωρος

Ο Ισίδωρος Παπαδάμουpapadamou_1 γεννήθηκε το 1950 στη Θεσσαλονίκη. Το 1973 αποφοίτησε από το Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την ιδιότητα αυτή εργάστηκε για 12 χρόνια σαν καθηγητής φιλολογίας στη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική αφιερωμένος αποκλειστικά στη μελέτη του ελληνικού ήχου.

Από το 1967 περίπου σχημάτισαν με τον Αργύρη Μπακιρτζή τον πυρήνα του συγκροτήματος των “Χειμερινών Κολυμβητών” και συμμετείχε ενεργά σε όλη την μέχρι τώρα δισκογραφική δουλειά της ομάδας (5 δίσκοι), καθώς και σε όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος στην ελλάδα και το εξωτερικό (Γαλλία, Αυστραλία).

Το 1997 απεχώρησε από το συγκρότημα για να ασχοληθεί με την έκδοση του δικού του έργου. Γράφει ο ίδιος μουσική και στίχους από το 1973 και από το 1994 μέχρι σήμερα έχει εκδόσει 5 προσωπικούς δίσκους.

Παράλληλα, από το 1983, ασχολήθηκε με την τέχνη της οργανοποιίας, ως προέκταση των μουσικών του ανησυχιών. Μετά από 15 χρόνια πειραματικής – ερευνητικής δουλειάς έδωσε επαγγελματική διέξοδο στην πείρα που είχε συσσωρεύσει απότην ενασχόληση όλων αυτών των χρόνων. Στο εργαστήριο του κατασκευάζει όλα τα λαϊκά έγχορδα όργανα. Ο ίδιος έχει ενδιατρίψει στο παίξιμο του τρίχορδου κλασικού ελληνικού μπουζουκιού. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με το παίξιμο και των υπολοίπων οργάνων της οικογένειας των λαουτοειδών (λαούτα, ταμπουράδες, τζουράδες, μπαγλαμάδες, μπουζουκομάνες, λαϊκά κιθαρόνια).

Η προσωπική του ιστοσελίδα: www.trixordo.com

Koumpi_1

Διαβάστε στο Blog…